VTM

Sergio Herman diep geschokt nadat ex-werkneemster op zeer jonge leeftijd is overleden: “Ik schaam me zo om wat ik deed”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sergio Herman moet dezer dagen opnieuw even slikken. Een sommelier die voor hem werkte is op erg jonge leeftijd overleden.

De Nederlandse sommelier Lotte Wolf is overleden. Ze werd maar 32 jaar. Waaraan ze overleden is, is nog niet duidelijk. Wolf, in 1985 geboren in Hilversum, was wine director bij hotel The Grand en restaurant Bridges in Amsterdam. Door restaurantgids Gault Millau werd ze uitgeroepen tot Meest Talentvolle Sommelier van 2013. 

Lotte werkte ook zes jaar voor Sergio Herman. Ze was er hoofdsommelier bij het inmiddels gesloten restaurant Oud Sluis in Zeeland. Sergio Herman reageerde op zijn Instagram op de dood van de jonge sommelier.

"WE ZOUDEN AFSPREKEN OM BIJ TE KLETSEN"
 “Lieve Lotte”, schrijft hij. ”We gingen afspreken enkele weken geleden om wat bij te kletsen en om jou eigen mooie bijzondere wijn te proeven! Ook om je weer eens te zien, want je bent natuurlijk al een tijdje weg uit Zeeuws Vlaanderen! Heb door drukte deze afspraak moeten annuleren! Ben echt sprakeloos omdat je er nu niet meer bent.”

”Er zijn deze avond veel emoties naar boven gekomen en moet echt zeggen dat je super bijzonder bent en dat voelde ik al toen je bij me kwam werken in Oud Sluis en je echt wijn ademde, het was je leven, je alles en ging daar volledig voor, koste wat kost wilde je groeien naar het allerhoogste niveau! En dat heb je laten zien in de absolute top periode van Oud Sluis! Ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je hebt gedaan voor me! Zoveel respect voor je maar nu ook schaamte dat ik onze afspraak heb geannuleerd.”