Ouders van verdwenen Maddie McCann vrezen het ergste: “Het is een ontmoedigend vooruitzicht”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
De ouders van Maddie McCann vrezen het ergste. De kans dat ze hun dochter nog gaan terugvinden is zeer klein geworden.

Maddie verdween op 3 mei 2007 in Portugal. Het is één van de meest mysterieuze verdwijningszaken ooit. Maddie verdween op 3 mei 2007 in het Portugese Praia da Luz, waar ze op vakantie was met haar ouders en haar zusje en broertje, een tweeling van 2 jaar.

Rond 20.30 uur legden Kate en Gerry McCann hun kinderen in bed in hun hotelkamer. Ze gingen in een restaurant eten met vrienden en controleerden om het half uur of alles goed ging met hun kroost. Toen moeder Kate om 22.30 uur nog eens ging kijken, lag Maddie niet meer in haar bedje. We zijn nu 11,5 jaar later en het is nog steeds niet duidelijk wat er is gebeurd.

Sinds de verdwijning hebben Scotland Yard - de Britse federale politie - en de Portugese politie een intensief onderzoek gevoerd naar de verdwijning. Maar in september is het budget van het onderzoek op. Het ziet er ook niet naar uit dat er nieuw geld zal komen voor het onderzoek.

EINDE ZOEKTOCHT?
“Deze situatie hebben ze al meer meegemaakt”, citeert Het Laatste Nieuws een bron dichtbij het koppel. “Ze hebben er geen idee van of de zoektocht abrupt stopgezet zal worden of toch nog verder zal gaan. Het is een ontmoedigend vooruitzicht waar ze opnieuw mee geconfronteerd worden.”

“Kate en Gerry zijn de politie heel dankbaar voor alles wat de speurders gedaan hebben doorheen de jaren. Ze hopen dat de zoektocht voortgezet wordt als er meer geld vrijgemaakt wordt.”