Grote paniek in Zwevegem waar geen enkele hond meer veilig is: “Eén van hen is al gestorven, het baasje is kapot van verdriet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Foter)
De buurtbewoners van de Otegemstraat in Zwevegem leven in angst. Op één dag tijd werden daar maar liefst drie honden vergiftigd.

“We zijn allemaal erg geschrokken door wat er op korte tijd met onze dierbare huisdieren gebeurd is”, vertelt Ann Naert (54) uit de Otegemstraat in Zwevegem aan Het Laatste Nieuws. 

OVERLEDEN
Vorige week dinsdag raakten drie honden in de straat vergiftigd. De honden woonden op nog geen 100 meter van elkaar. "Twee daarvan werden afgevoerd naar de dierenkliniek in Oudenburg nadat de dierenarts vaststelde dat ze vergiftigd waren. Seppe, een 12-jaar oude Jack Russel stierf diezelfde avond. Hij had al een tumor, maar die is door het gif geklakt. Zijn baasjes zijn kapot van verdriet omdat ze hun dierbaar huisdier op zo’n laffe manier hebben moeten afgeven.”

ZELFDE SYMPTOMEN
Er zijn nog twee andere honden diezelfde symptomen hebben. “Yoda, een jonge Border
Collie, moest tot twee keer toe worden gereanimeerd met elektroshocks en lag vier dagen aan een infuus in de dierenkliniek in Oudenburg. De jachthond Noah was twee dagen in schok. Die twee honden hebben het nipt overleefd maar zijn nog heel zwak.”

DOELBEWUST
Bloedonderzoek heeft uitgewezen dat de honden vergiftigd zijn met een voer dat vroeger door jagers gebruikt werd. ”Iemand moet doelbewust het gif over de haag in de tuinen hebben gegooid. Ja, onze honden blaffen wel eens, en dan antwoorden ze naar elkaar. Het zijn net de honden die het meeste blaffen die vergiftigd werden. Dat zo’n gif voorkomt bij drie van onze huisdieren zo dicht op elkaar is te toevallig. Volgens ons is dit doelbewust gebeurd.”

KLACHT
De baasjes van de getroffen huisdieren hebben een klacht ingediend bij de politie. “Al heeft de politie laten weten dat ze allicht ook niet zo heel veel zullen kunnen doen”, besluit Ann.

Tags zwevegem