Meisje van 18 jaar met licht mentale beperking is zondagavond in Herentals aan iets vreselijks ontsnapt. Politie heeft hulp nodig

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Herentals gebeurde er zondagavond een incident met een man die gebrekkig Nederlands praatte. Het slachtoffer is een 18-jarig meisje met een lichte mentale beperking.

De tiener fietste zondagavond rond 19 uur langs Vogelzang in de buurt van het militair domein op de grens van Herentals en Vorselaar. Plots werd ze aangesproken door een man die haar in gebrekkig Nederlands vroeg om naast hem plaats te nemen op de bank, iets wat het meisje ook deed.

Het Nieuwsblad schrijft dat de man het meisje snoep en chocolade beloofde. Daarna begon hij haar te betasten. Gelukkig slaagde het meisje erin om zich los te rukken en weg te vluchten met haar fiets. Wat dichterbij het centrum van Herentals vertelde ze haar verhaal aan mensen op straat die de politie hebben gebeld. 

Het meisje was gisteren nog steeds zwaar onder de indruk van de feiten. Ze moest naar een dokter worden gebracht. Van de verdachte ontbreekt momenteel nog elk spoor. 

DADER
De dader is een oudere man met een getaande huidskleur, kort grijs haar en een stoppelbaard. Hij reed op herenfiets met witte fietstassen. Voorlopig lijkt het te gaan om een eenmalig feit maar waakzaamheid is geboden. Het meisje dat werd aangerand oogt jonger dan 18 jaar. Hij beloofde haar ook snoep en chocolade, waardoor de politie denkt in de richting van een kinderlokker.

Wie de speurders kan helpen bij het identificeren van de verdachte mag bellen met de lokale politie Neteland op 014/244.200.

Tags herentals