VTM

Crisis bij VTM-Nieuws gaat verder: Ook de nieuwsuitzendingen komen in gevaar

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Hoe langer de crisis bij VTM-Nieuws duurt, hoe minder hoop er is om tot een oplossing te komen. De situatie zit al sinds vrijdag muurvast.

Een oplossing is er nog niet. Vorige week schreven een groep van 13 journalisten, waaronder Elke Pattyn, een brief naar de directie. De actie leidde uiteindelijk tot het vertrek van hoofdredacteur Nicholas Lataire en directeur Nieuws Kris Hoflack. De twee konden het onderling niet met elkaar vinden en zij worden nu verantwoordelijkheid geacht voor die slechte werking.

Maar de ontslagen zorgen voor spanningen binnen de redactie van VTM-Nieuws. Het grote deel wil niet dat Lataire moet opstappen en een andere deel, waarschijnlijk een minderheid, steunt Hoflack. Vorige week waren er al onderhandelingen tussen de redactieleden en de directie van VTM, maar die draaiden op niets uit.

NIEUWSANKERS ZIJN HET ONEES
Afgelopen weekend deed Elke Pattyn een uithaal op Instagram. Het leverde haar een like op van Hoflack. Dat doet vermoeden dat Elke haar ex-directeur steunt, wat de situatie er niet makkelijker op maakt.

Het zou zo zijn dat haar collega-nieuwsankers Stef Wauters en Dany Verstraeten in het kamp staan van diegene die Hoflack steunen. Zo is er zelfs onenigheid bij de nieuwsankers zelf. En op dit moment is er geen oplossing in zicht. De redactieleden willen zelfs een strijdplan opstellen. Een mogelijkheid is staken en dan komen zelfs de nieuwsuitzendingen in het gedrang.

Tags vtm-nieuws