Opschudding in Jette: Man wordt klemgereden, geslagen en ontvoerd. Geen goed nieuws over de daders

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Zondagmiddag was er in Jette opschudding. De reden was een carjacking met ontvoering.

Het slachtoffer was een medewerker en familielid van de zaakvoerder van het restaurant ‘Chalet du Laerbeek’, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Wat er zondag rond 13.30 uur precies gebeurde aan de Laarbeeklaan, de lange baan die uitgeeft op de populaire brasserie, is nog niet helemaal duidelijk. 

De politie onderzoekt de zaak nog. Toch wilde hoofdcommissaris Johan Berckmans wel een woordje uitleg geven. “Drie daders bedreigden hem, al dan niet met echte wapens, en sloegen hem. Ze dwongen hem om met zijn voertuig richting Molenbeek te rijden. Hij werd gegijzeld en werd uiteindelijk vrijgelaten in de omgeving van de Delaunoystraat in Molenbeek. Daar heeft het slachtoffer meteen hulp gezocht en de hulpdiensten gebeld. Hij raakte lichtgewond en is zwaar onder de indruk van de feiten.”

SPOORLOOS
Het slachtoffer verbleef een hele zondagnamiddag op het politiecommissariaat. “Het gaat om een zware diefstal met geweld”, zegt Berckmans. “De daders zijn spoorloos en zouden aan de haal zijn met de ontvangsten van het restaurant, maar verder onderzoek van onze speurders moet uitsluitsel brengen over alle feiten.”

Het deel in de Laarbeeklaan waar de achtergelaten Volvo stond waarmee de carjacking werd gepleegd, werd urenlang afgesloten voor alle verkeer. Er volgde een sporenonderzoek in de Volvo en de omgeving. “We zijn heel blij dat hier niemand ernstig gewond raakte. De klanten kwamen en gingen en eigenlijk had niemand door wat er aan de gang was”, zegt zaalverantwoordelijke Georges Ndiffo van de bekende brasserie nog.