Vreselijk incident in station van Lier: Treinconducteur, die enkel maar zijn werk deed, brutaal neergestoken door agressieve tiener

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
In het station van Lier gebeurde er een gruwelijk incident. Het incident gebeurde zaterdagavond rond 22.30 uur.

Een treinconducteur werd er neergestoken door een 17-jarige zwartrijder. Het incident vond plaats op de lijn tussen Antwerpen en Hamont. 

Op de trein ontstond er een discussie tussen de treinconducteur en de man, schrijft Het Laatste Nieuws. De man weigerde om een vervoersbewijs te betalen. “Een 17-jarige minderjarige uit Herentals en zijn vriendin zaten op de trein. Hij verstopte zich in het toilet omdat hij geen vervoersbewijs had. De conducteur ging hem halen en gaf geen boete, maar verplichtte hem wel op de trein in Lier te verlaten”, licht parketwoordvoerster Lieselotte Claessens toe.

NEERGESTOKEN
In Lier werd de man uit de trein gezet. Dat was niet naar de tiener zijn zin. “Bij het uitstappen van de jongeman voelde de conducteur plots iets scherp in zijn zijde”, zegt het parket. De conducteur liep een snijwonde van 10 centimeter diep op. Hij werd verzorgd in het ziekenhuis en is acht dagen werkonbekwaam.

De dader is nog steeds op de vlucht. De politie weet wel wie hij is en spoort de tiener op. Het parket is een onderzoek gestart.

Tags lier nmbs