Moeder van Nikita (16), die eerder dit jaar verongelukte, doet opmerkelijk voorstel: “Zo kan ik mijn dochter toch nog elke dag zien”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 16-jarige Nikita Everaert uit Destelbergen was op 19 februari met haar fiets op weg naar school. Op de kruising van de Antwerpsesteenweg en de Orchideestraat in Oostakker, dat al sinds 2003 een zwart kruispunt is.

Een vrachwagenchauffeur sloeg naar rechts af, maar greep ook Nikita. Ze kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht. Ze was op slag dood. De plaats van het ongeval werd een gedenkplaats, met de typische witte ‘spookfiets’ en een foto van Nikita.

Mama Katy gaat nog vaak naar de plaats van het ongeval. “De urne van Nikita staat bij ons thuis, maar we hebben niet het gevoel dat ze thuis is. Voor mij ligt ze nog steeds op de plaats van het ongeval, vandaar dat ik zo naar die plaats wordt ‘toegetrokken’. Dan heb ik iets tastbaars”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

BRONZEN STANDBEELD
Maar mama Kathy wil meer. “We zouden graag een levensecht bronzen standbeeld willen laten maken. Van 1,60 meter groot. Zo groot was ook onze dochter. We zouden het graag plaatsen naast de verkeerslichten van het kruispunt. Zo kunnen we haar toch nog altijd zien en staat ze, als het ware, recht voor ons.”

De ouders dienden een vraag in bij minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), maar kregen nog geen antwoord. “Als het niet mag, komt het standbeeld er sowieso in onze tuin”, besluit mama Kathy.