Topvoetbalster Jella Lauwens (22) komt om het leven in verkeersongeval: “Geen woorden voor! Dit is moeilijk te bevatten”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Jella Lauwens (22) uit Londerzeel kwam vrijdagavond om het leven tijdens een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op de E17.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren, maar feit is wel dat vrijdagavond op de E17 richting Antwerpen inreed op een personenwagen ter hoogte van de snelwegparking in Kalken. De auto kwam net van de parking op de snelweg gereden.

TER PLAATSE OVERLEDEN
Jella Lauwens zat ook in die auto. Ze overleed ter plaatse. Een passagier naast het slachtoffer werd levensgevaarlijk gewond, maar zijn toestand is ondertussen stabiel. Het parket stelde een deskundige aan om het ongeluk te onderzoeken.

TOPVOETBALSTER
Jella was een topvoetbalster. Bij haar club Svelta Melsele is de verslagenheid zeer groot. “Gisteravond hebben wij het verschrikkelijk bericht ontvangen dat Jella Lauwens - speelster van onze 1ste Nationale ploeg Damesploeg A - smartelijk is omgekomen. Jella kwam dit seizoen naar Svelta en als nieuwelinge was zij onmiddellijk een vaste waarde. Onze eerste gedachten gaan uit naar haar familie. Zo totaal en plotseling je geliefde te moeten verliezen, is zeer moeilijk te vatten. Geen woorden kunnen troost brengen”, schreef de club op haar website.

COACH ZWAAR ONDER DE INDRUK
Ook trainer Karim Didi is zwaar onder de indruk. “Het is moeilijk te bevatten dat Jella er niet meer is. De eerste dag dat ik haar ontmoette voor een gesprek, kwam ze aangelopen met een brede glimlach. En om die glimlach stond Jella ook bij iedereen bekend”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. 

“Door haar positieve houding en vriendelijkheid naar speelsters, bestuur en supporters leek het erop of Jella al jaren bij ons speelde. Ze was bij iedereen geliefd. Ze was altijd goedgezind en had voor iedereen een positief woord over. We zullen haar herinneren als een lieve, blije en sociaal meisje. Een mooi en warm persoon.”