Dit enorme bedrag kostte de vakantie van de koninklijke familie naar Armenië: “Kostprijs is zo nog fel gestegen”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op de laatste dagen van de grote vakantie besloot koning Filip met zijn gezin nog op reis te gaan. Ze trokken naar Armenië.

Er werden enorme veiligheidsmaatregelen genomen voor die trip. “Onze royals reisden daar in twee konvooien”, merkt royaltywatcher Thierry Debels op in TV-Familie. “Er is een konvooi met koning Filip en een konvooi met prinses Elisabeth. Het was de eerste keer dat zoiets gebeurde.”

“Dat betekent uiteraard extra veiligheidsmensen en extra auto’s. Waardoor de kostprijs logischerwijs fors opliep. Een voorzichtige raming, enkel en alleen voor transport en veiligheidspersoneel, doet de teller toch al over de 50.000 euro gaan, hoor. Dat is dan nog zonder de tien dagen in het luxueuze Grand Hotel in Yerevan gerekend. Voor één nacht betaal je daar snel 726 euro.” 

“Of Filip daar op uitnodiging was van de Armeense president of deze reis uit eigen zak betaald heeft, is niet bekend. Wel is geweten dat het om een privéreis ging. Maar het zou me niet verbazen dat er ook een zakelijke kant aan verbonden was. De Armeniërs willen maar al te graag hun olie en andere goederen in Europa verkopen. Het zou dan ook niet onlogisch zijn dat ze Filip ingeschakeld hebben om hun land in Europa te promoten.”