VTM

Kinderopvang in Ardooie gesloten na zeer vreemd incident met kindje van 8 maanden: 'Dat is wel verdacht'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Kinderopvang Cococinel in de Beverensestraat in Ardooie is definitief gesloten. Het is een gevolg van een incident dat half augustus plaatsvond.

Kind en Gezin besliste in samenspraak met KIDZ Roeselare, het Roeselaarse zorgbedrijf, om kinderopvang Cococinel in de Beverensestraat definitief te sluiten. Half augustus gebeurde er een ernstig incident. "Een kindje glipte uit mijn armen en kwam ten val. Bij een poging om het kindje te helpen liep het mis”, vertelt onthaalmoeder S.L..”, in Het Nieuwsblad. Ze heeft al twaalf jaar ervaring in de sector. “Ik besef niet goed hoe alles gebeurd is. Ik voel me er verschrikkelijk slecht bij.” Het blijft verdacht dat een iemand met zoveel ervaring een kindje door de handen laat glippen.

“Het voorval, dat dateert van 14 augustus, heeft een aantal medische gevolgen voor het kindje van een achttal maanden oud”, zegt Bart Wenes, OCMW-voorzitter van de stad Roeselare. Kind en Gezin werd op de hoogte gebracht. “Er werd uiteindelijk beslist om de kinderopvang definitief te sluiten. Het contract met de onthaalmoeder, die bij ons nog maar een jaar in dienst was, werd inmiddels stopgezet”, aldus Wenes.

Er loopt ook nog een gerechterlijk onderzoek. “Ik ben intussen op zoek naar ander werk. Ik mis de kinderen enorm, maar ik weet niet of ik ooit nog als onthaalmoeder zal mogen werken”, zegt de onthaalmoeder aangedaan.