Joren (15) vecht nog steeds voor zijn leven nadat hij gisteren voor de schoolpoort werd aangereden: “Ik geloof nooit dat Joren zoiets gedaan zou hebben”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De 15-jarige Joren Dewit vecht voor zijn leven. Gisteren werd hij voor de ogen van zijn vriendjes aangereden en meegesleurd door een auto. Het ongeval gebeurde op 200 meter van de schoolpoort in Heusden-Zolder.

De klap voor Joren was bijzonder hard. Hij kwam op de middenberm terecht en zijn fiets werd naar de onderkant van de rijbaan geslingerd. De hele dag verbleven de ouders bij hun zoon. Hopend dat zijn situatie snel zou verbeteren.

“Iedereen is hard geschrokken”, zegt opa Eugeen in Het Laatste Nieuws. “Joren is niet bij bewustzijn en ligt in een coma.” De opa denkt niet dat zijn kleinzoon onnodige risico’s heeft genomen.

“Hij moet nu 7 kilometer fietsen en de route is nog redelijk nieuw voor hem”, gaat de opa verder. “Maar de afstand is sowieso een pak langer dan vroeger. Zijn lagere school lag op een paar honderd meter van huis. Ik weet dat hij altijd voorzichtig zal zijn in het verkeer. Hij fietst ook regelmatig in zijn vrije tijd. Hoe gebeurt zo’n ongeval ook, hé? Het is echt vreselijk, maar ik neem niemand niet iets kwalijk.”