VTM

Ook Stef Wauters bijt stevig van zich af in crisis bij VTM-Nieuws: "Toen zijn er veel tranen gevloeid"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er heerst een crisissfeer bij VTM-Nieuws. De reden is het ontslag van Nicholas Lataire, die al acht deel uitmaakte van de redactie.

Lataire werd donderdag aan de kant geschoven. Dat is niet naar de zin van veel leden van de nieuwsredactie. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Vrijdagochtend zat de volledige redactie bij elkaar om de hele zaak te bespreken. Ook CEO's Deckers en Lodewyckx waren aanwezig. De sfeer werd al snel bitsig. Een vooraandstaand redactielid zette de toon. "Ik heb beslist om niet voort te gaan zonder Lataire", zei hij. Daarna klonk er applaus.

SPEECH
Het grootste deel van de redactie wil het ontslag van Lathaire ongedaan maken. CEO's Deckers en Lodewyckx wilden daar niet van weten. Deckers begon aan een speech dat hij begrip heeft voor de woede van de redactie, maar al snel werd hij onderbroken door Stef Wauters.

"Dit gaat helemaal niet om woede", zei hij. "Dit gaat om een diepgeworteld wantrouwen jegens de directie." Deckers betreurt die woorden en samen met Lodewyckx verlaat hij de redactie. De tussenkomst van Stef Wauters zorgde voor heel wat tranen bij de mensen van VTM-Nieuws en zoiets gebeurde nog nooit eerder.

De directie wil An Govaerts de taken van Lathaire laten overnemen. "Maar met die trut werk ik niet samen", is een redacteur duidelijk.