Moeder ligt weken dood in haar woning, haar familie ontdekt het niet

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Erpe-Mere hebben buren het lichaam gevonden van een 69-jarige vrouw die al enkele weken geleden was gestorven. Het is een raadsel waarom niemand haar overlijden eerder heeft opgemerkt.

Christiane Mertens woonde in een rustige woonwijk in Burst, een dorp in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Volgens omwonenden kwam de gescheiden vrouw niet zo vaak meer buiten. Haar naaste buurman Johan vond het toch wel verdacht dat hij ze al zo lang niet meer gezien had.

“Toen ik merkte dat het venster van haar woonkamer vol vliegen zat, besloot ik een kijkje te nemen. In een donkere hoek zag ik de contouren van een menselijk lichaam", vertelt hij in Het Nieuwsblad. De politie kon niet anders dan haar overlijden vast te stellen. Ze is volgens de krant gestorven aan een natuurlijke dood.

Hoelang ze daar al lag, is niet duidelijk. “Wij hoorden twee maanden”, zegt buurman Johan. “Zoiets verwacht je in een grootstad misschien waar mensen vaak in anonimiteit wonen. Niet in een rustige wijk als hier.” Volgens Het Nieuwsblad zou het eerder om enkele weken gaan.

"MISVERSTANDEN"
Met haar familie had ze weinig contact. “Ik zag haar voor het laatst in mei”, reageert haar broer. “Als ze me nodig had, stuurde ze een sms. Ook haar dochter in het buitenland sms’te ze soms. Die stuurde via Facebook een paar alarmsignalen, maar dat leverde niets op. Het is een opeenvolging van misverstanden.”

Tags erpe-mere