Frank Deboosere weet niet precies welk weer het wordt: "Dit is de enige zekerheid"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor Frank Deboosere zijn het als weerman geen makkelijke tijden. Laten weten hoe het weer bij u vandaag en morgen precies wordt: zo goed als onmogelijk. In Het Nieuwsblad legt hij uit hoe dat komt.

"Uitlopers van het Azorenhoog maken contact met een hogedrukgebied over het noorden van Europa. Maar ten noorden van ons land is de depressieactiviteit goed op gang gekomen. Wij zitten de volgende dagen op de wip tussen hoog en laag. Nu eens winnen de wolken, soms zelfs met een lokale bui of een spat regen, dan weer is de zon aan zet. De enige zekerheid is de zuid­westen- tot westenwind", zegt Deboosere.

"We starten vandaag met veel wolken en lokaal nog wat gedruppel. Vanuit het westen wordt het snel droog en volgen de opklaringen. De westelijke wind is goed voelbaar en voert koele zeelucht naar ons land: maxima rond 17 graden, de meest frisse dag van de week."

"Vannacht verdwijnen de wolken grotendeels. De wind luwt en dus kan het goed afkoelen: minima in Vlaanderen rond 8 graden. De frisse minima kunnen nevel- en mistbanken triggeren. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs zien we de bewolking zaterdag snel toenemen. Het blijft meestal droog en het kwik scoort met ­19 graden al iets hoger."