VTM

Chaos bij VTM Nieuws: Stappen Stef Wauters en Dany Verstraeten op?

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
VTM Nieuws moet op zoek naar een nieuwe baas. Gisteren werd Nicholas Lataire aan de deur gezet. De hoofdredacteur lag al een tijd overhoop met directeur Nieuws Kris Hoflack, die ook mocht vertrekken. Minstens drie leden van de nieuwsdienst boden gisteren ook hun ontslag aan uit protest voor het ontslag van hun hoofdredacteur.

Het begon allemaal met een mail van een aantal bekende gezichten van de redactie Zij vinden het nieuws bij VTM te sensationeel geworden, de verpakking zou boven de inhoud gaan. De bewuste mail werd ondertekend door onder meer Elke Pattyn, misdaadjournalist Faroek ­Özgünes en reporter Julie Colpaert. Er werd daarbij vooral naar Nicholas Lataire gekeken.

Opvallend genoeg kreeg de hoofdredacteur ook nog veel steun. Onder meer zwaargewichten als Dany Verstraeten en Stef Wauters stonden wel nog achter Lataire. Eén medewerker noemde de mail “een schande voor het merk VTM Nieuws”. CEO's ­Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx meenden echter dat het VTM Nieuws enkel in een rustiger vaarwater terecht kan komen met nieuwe bazen.

ONTSLAG
"An Goovaerts, hoofdredacteur van De Morgen, werd aangesteld als tijdelijk hoofdredacteur. De ­ingreep om hoofdredacteur Nicholas Lataire aan de kant te schuiven werd niet meteen op applaus onthaald. Minstens drie mensen stapten naar de directie om uit protest hun ontslag aan te bieden. Het zou niet om de minsten gaan: de chef nieuws, het hoofd van de regie en het hoofd van de productie. Of hun ontslag aanvaard werd, is niet duidelijk", schrijft Het Nieuwsblad. Of ook Stef Wauters en Dany Verstraeten overwegen om een drastische beslissing te nemen, is niet bekend.