VTM

Maartje Van Neygen nam zeer pijnlijk besluit: "Ik heb afscheid genomen van zijn dubbelleven"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maartje Van Neygen heeft besloten om opnieuw te gaan zingen. Niet langer Vlaams, maar wel Engelstalige 'trippop'. "Alsof je een joint gerookt hebt na een gebroken hart: zo klinkt mijn muziek voortaan", zegt Maartje.

"Eigenlijk is het eerder toevallig gekomen dat ik haar kant opga. Een half jaar geleden had ik een korte, maar zeer passionele 'relatie' met een jongen die al een vriendin had. Slechts drie maanden duurde het. Toen ik besliste om definitief afscheid te nemen van hem en zijn dubbelleven, en voor mezelf te kiezen, was ik kapot van verdriet", vertelt Maartje in Het Laatste Nieuws.

"Hoewel ik me tegelijk ook heel krachtig voelde. Ik voelde mij een beetje zoals een feniks die uit de as herrijst en zag daarbij een soort godin, een feeëriek iemand. Ideaal voor een nieuw muzikaal project, dacht ik!"

Haar mama Sanne werd ingeschakeld als hulplijn. "Zij begon te lachen, want zo'n fee neerzetten als zangeres: het klinkt misschien niet zo ideaal. Toch geloofde ik er rotsvast in en begon ik mijn gevoelens neer te schrijven in muziek." Haar nieuw project was geboren.

REACTIE
Met haar eerste nummer 'Love Her Less', zet ze definitief een punt achter een moeilijke periode. "Voor het eerst heb ik de tekst én muziek zelf geschreven. Ik zing nu ook in het Engels. Niet dat mijn liefde voor het Nederlands weg is, maar zo kan ik deze gevoelens beter uitdrukken."

Maartje beseft dat de jongen in kwestie kan reageren op dit nummer. "We zullen zien. Het is écht niet mijn bedoeling om te choqueren, ik wil gewoon de echte Maartje laten zien, en die is veranderd. Niet alleen op amoureus vlak, maar ook omdat ik in maart bijvoorbeeld mama geworden ben van een 13-jarige pleegzoon en dus meer verantwoordelijkheid heb gekregen."