Topadvocaat Jef Vermassen vreest voor nieuwe wending in zaak van vrouw die haar drie kinderen vermoord heeft: “Dat zou het wel eens kunnen doen ontploffen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was nog nooit gezien. Dinsdag gaven de advocaten van Bieke W. en Nicolas M. een gezamenlijke persconferentie. Bieke vermoordde haar drie kinderen en probeerde ook nog zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

Haar man Nicolas merkte niets van de moorden. Hij bleef de hele tijd slapen. Het zou kunnen dat zijn vrouw Bieke W. hem verdoofd heeft. "Ik ken dat dossier niet, maar ik weet uit ervaring dat zulke elementen voor een kantelmoment kunnen zorgen", zegt Vermassen in Het Laatste Nieuws. "Details uit het onderzoek kunnen grote emoties teweegbrengen die die goede relatie doen ontploffen." 

Vermassen maakte ooit zelf mee dat dat slachtoffers de verdachte tot op een assisenproces bleven steunen. Hun 80-jarige vader had hun 79-jarige moeder doodgeslagen met een hamer, maar toch bleven de kinderen hun moeder steunen. "Da's natuurlijk een groot voordeel", zegt Vermassen. "De kinderen van die man trokken op het assisenproces partij voor hun moeder en schilderden hun vader af als een agressieveling. De vrouw werd uiteindelijk vrijgesproken."