VTM

Grote onrust bij VTM-Nieuws: Elke Pattyn maakt zich grote zorgen want “zo kan het niet meer verder”, Stef Wauters annuleert prompt ontmoeting met de pers

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er hangen donderwolken boven VTM-Nieuws. De nieuwsankers maken zich zorgen om de huidige gang van zaken.

‘De Morgen’ kwam te weten dat bekende namen als Elke Pattyn, Julie Colpaert en Faroek Özgünes een scherpe mail schreven. Ze halen onrechtstreeks uit naar hun nieuwe baas Nicholas Lataire. "Als medewerkers, journalisten en gezichten van VTM Nieuws zien we ons genoodzaakt te schrijven. Niet uit eigenbelang of revanchisme, maar uit grote bezorgdheid om ons nieuws, dat we maand na maand aan kwaliteit zien inboeten”, klinkt het in de mail.

Ze klagen over de foute onderwerpen die men behandelt in VTM-Nieuws. De nieuwshiërarchie is verkeerd, en in de reportages is er meer aandacht voor de vorm dan voor de inhoud. De journalisten klagen ook over de verslechterde relatie met de politieke wereld.

De mail zorgt voor een crisissfeer bij VTM-Nieuws. Normaal gezien zouden Stef Wauters, Dany Verstraeten, Elke Pattyn, Freek Braeckman en hoofdredacteur Nicholas Lataire de pers donderdagochtend alles vertellen over de plannen van de VTM NIEUWS-dienst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, maar die ontmoeting met de pers werd prompt geannuleerd.