“Koning Filip verplichtte zijn gezin en het beveiligingsteam groot risico te nemen”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Nog net aan het einde van de vakantie trok koning Filip met zijn hele gezin naar Armenië. En dat werd geen onbesproken reis.

Velen vroegen zich af wat de koning daar ging zoeken. “De koning is al jaren in de ban van kloosters en kerken”, zegt royaltyexpert Thierry Debels aan TV-Familie. “En dat vind je daar wel in Armenië.”

Nochtans scheelde het niet veel of de koning had een kruis kunnen maken over zijn droomreis. Uit goede bron vernam Debels dat het bewakingsteam van de koning ontstemd was over de vakantiebestemming. “Logisch, Armenië is nu niet bepaald een veilig land”, merkt Debels op. Er werd een veiligheidsanalyse uitgevoerd van de plaatsen die de koninklijke familie wilde bezoeken. Op basis daarvan werd een negatief advies gegeven.

En toch zette Filip door en ging hij op reis naar Armenië. Dat was niet naar de zin van zijn bewakingsteam, wat bestaat uit zo’n 60 mensen. Die waren niet tevreden met Filip zijn besluit, maar gingen uiteindelijk toch akkoord. “Maar wel onder extreme veiligheidsmaatregelen”, gaat Debels verder. “Je mag niet vergeten dat de reis ook voor die mensen een risico was, net zoals dat voor de koning zijn gezin het geval was.”