Hevig onweer zorgt overal in het land voor grote problemen: Dak van Delhaize ingestort, kelders onder water gelopen en daar blijft het niet bij

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Vanavond trekt een hevig onweer over ons land. Dat heeft op verschillende plaatsen voor problemen gezorgd.

In de Delhaize langs de Steenweg op Dendermonde in Opwijk begaf het dak het onder het gewicht van het regenwater. Tot overmaat van ramp waren er toen ook nog klanten aanwezig. “De afloop aan het dak van het Delhaize-warenhuis aan de Steenweg op Dendermonde was verstopt, zodat het regenwater zich heeft opgestapeld op het dak en het dak het begeven heeft”, zegt burgemeester Albert Beerens aan Het Laatste Nieuws. “Er zijn daarbij gelukkig geen gewonden gevallen maar de materiële schade is enorm. De winkel zal vermoedelijk verschillende dagen gesloten blijven om alles op te ruimen en het dak te herstellen.”

AALST
De Steenweg op Aalst kwam dan weer volledig blank te staan. Voorts liepen ook kelders en straten onder water in Opwijk, Zellik en Groot-Bijgaarden. Ook op de E40 in Ternat waren twee rijstroken lange tijd versperd door wateroverlast. 

BRUSSEL
In Brussel liepen er verschillende tunnels onder water. Het onweer zorgde ook voor hinder bij het tramverkeer. Door overstromingen werden eveneens de metrolijnen 2 en 6 een tijd stilgelegd tussen het Zuidstation en Kunst-Wet. Het metroverkeer is er inmiddels hervat.

WILRIJK
Rondom de A12 en Boomsesteenweg in het Antwerpse district Wilrijk was het onweer
echt heftig. De rioleringen konden het vele water niet meer slikken. Veel kelders zijn er onder water gelopen. De brandweer is massaal ter plaatse om water weg te pompen en zandzakjes uit te delen. Het ergste hebben ze daar gelukkig wel achter de rug.

E313
Er is ook wateroverlast op de E313 in de richting van Antwerpen. Vanaf de parking in Ranst tot Antwerpen-Oost is de linkerrijstrook versperd door overtollig water.

De hulpdiensten benadrukken ook nog om het nummer 1722 te bellen bij wateroverlast.