VTM

Bieke Ilegems boos op minister Maggie De Block omwille van doodzieke collega: “Wat u nu doet is zo unfair”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vreselijk nieuws van Nora Tilley. De ex-‘Familie’-actrice heeft ALS, een dodelijke spier- en zenuwziekte. Ze krijgt de steun van Bieke Illegems.

Mensen die ALS hebben, kunnen niet anders dan hulpmiddelen in hun huis installeren. “Ons huis moet verbouwd worden omdat ik de trap niet meer op kan”, zei Nora daaromtrent. 

Je kan een tegemoetkoming aanvragen tot 65 jaar. En daar wringt het schoentje want Nora is een jaartje ouder. Het is een schrijnende toestand. Bieke, die zelf ook nog ooit meespeelde in Familie, neemt het nu op voor Nora Tilley. Ze richt zich tot minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

‘Beste mevrouw De Block’, schrijft Bieke. ‘Nora is een bloem van 66. Voor u een jaartje te oud om een tussenkomst te krijgen, waardoor de strijd tegen deze lelijke ziekte die ze zo moedig en met een bewonderenswaardige positiviteit voert, een beetje draaglijker zou kunnen worden. Ik besef heus wel dat u veel leed te verlichten hebt, maar kan u Nora en andere bloemen zoals zij een beetje water geven, alstublieft?’

‘Ik vind het zo onfair dat iemand die één jaartje te oud is geen tussenkomst krijgt van een ziekenfonds’, zegt Bieke.