Vader van tiener die in elkaar werd geslagen tot hij het bewustzijn verloor, is in shock: “Moeten ze daarom mijn zoon voor dood achterlaten? Ik begrijp het niet”

bron: Het Nieuwsblad/La Dernière Heure
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Maandag werd een 14-jarige jongen in Vilvoorde ontvoerd toen hij van school kwam en in elkaar geslagen bij De Drie Fonteinen tot hij het bewustzijn verloor. Daarna werd hij voor dood achtergelaten.

De jongen kon op eigen krachten nog naar huis gaan. Zijn ouders brachten hem naar het ziekenhuis en alarmeerden de politie. De vader ging maandag zijn zoon van school halen, maar die bleek er niet te zijn. "Hij had me gevraagd hem te komen ophalen”, citeert Het Nieuwsblad hem bij La Dernière Heure. “Toen ik toekwam, was hij er niet. Ik vroeg naar hem bij het secretariaat, maar daar zeiden ze me dat mijn zoon niet meer in het gebouw was.”

De aanleiding voor de agressie zou volgens de familie zelf te vinden zijn in een contact dat de jongen had met een meisje wiens broer deel uitmaakt van een stadsbende. “Mijn zoon had met haar op het internet gesproken. Maar ze is niet zijn liefje. Het is gewoon een contact tussen twee kinderen van de school, niets meer. Ik begrijp het niet. Ze hebben mijn zoon voor dood achtergelaten”, zegt de vader.

Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde geeft een stand van het onderzoek. “Er werden tot nu toe reeds 3 mannelijke verdachten geïdentificeerd en verhoord: een 15-jarige, een 17-jarige en een 19-jarige uit Vilvoorde. De minderjarigen worden vandaag voor de jeugdrechter geleid, de meerderjarige voor de onderzoeksrechter, wegens opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en arbeidsongeschiktheid ten aanzien van een minderjarige, mondelinge bedreigingen met bevel of voorwaarde en wederrechtelijke vrijheidsberoving."

Tags vilvoorde