Frank Deboosere niet eens met de kritiek: “Geen regen? Het heeft daar gisteren gegoten en vandaag kan het weer van dat zijn in het hele land”

bron: Radio 2
door: PMN
Frank Deboosere waarschuwde gisteren voor onweer. Vandaag kreeg hij van de mensen te horen dat ze nauwelijks regen of onweer gezien hebben, maar daar is hij het niet mee eens.

"Het heeft afgelopen nacht gegoten op de grens van West-Vlaanderen terwijl mensen zeiden dat het niets gedaan zou hebben. In Henegouwen hebben ze de brandweer enkele keren moeten bellen", weerlegt Frank de kritiek bij Radio 2.

"In de loop van de namiddag krijgen we opnieuw buien en onweer. Het wordt weer overal uitkijken. Ook volgende nacht blijven de buien actief. Morgen komt er een regenzone uit Groot-Brittannië. Die trekt heel langzaam over ons land. Er komt ook veel koelere lucht. Morgen nog maximum 20 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar." 

"Vrijdag is er nieuwe, zwakke regenzone. Het wordt nog wat koeler met 17 graden en dat is toch frisjes. Vanaf zaterdag wordt het weer warmer en krijgen we opklaringen. De wolken en de regenbuien zijn wel nooit ver weg. Hoe meer je richting kust gaat, heb je meer wolken en regen. In het zuiden is het zonniger en droger. De temperaturen liggen in de buurt van 22 graden en begin volgende week kan dat zelfs 24 graden zijn.