Tiener op eerste schooldag ontvoerd in Vilvoorde en daarna beestachtig afgeranseld tot hij het bewustzijn verloor: “Om die reden zou hij zo hard zijn aangepakt”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een tiener is maandag op de eerste schooldag het slachtoffer geworden van extreem geweld. Het incident deed zich voor in Vilvoorde.

De 14-jarige jongen had maandag maar les tot 12 uur. Wanneer zijn vader hem wilde gaan ophalen aan de schoolpoort, bleek zijn zoon al vertrokken te zijn. Later bleek dat de jongen zich schuilhield in het gebouw omdat hij vreesde dat hij werd opgewacht door mensen met minder goede bedoelingen.

Toen zijn vader verdwenen was, waagde de jongen toch zijn kans. Een foute gok want hij werd meegenomen door een vijftal personen. Met een wagen zou hij naar het domein Drie Fonteinen zijn gebracht, vernam Het Nieuwsblad. De jongen zou zowel onderweg als naar het domein als ter plaatse stevige klappen hebben gekregen. Dat bleef zo duren tot hij het bewustzijn verloor.

Daarna lieten de daders hem alleen achter op het domein. De jongen slaagde er nog in om op eigen kracht terug naar huis te keren. Daar brachten zijn ouders hem naar het ziekenhuis en dienden ze klacht in bij de politie. De aanleiding voor de agressie zou volgens de familie zelf te vinden zijn in een contact dat de jongen had met een meisje wiens broer deel uitmaakt van een stadsbende.

Tags vilvoorde