Belgische vrouw (28) vermoord tijdens haar vakantie in Canada

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
De 28-jarige Belgische Amélie Sakkalis is vermoord. Ze werd tijdens haar reis in Canada om het leven gebracht.

“Hallo! Ik ben vandaag toegekomen in Vancouver en alle herbergen lijken goed vol te zitten. Ik vraag me af of iemand me een nacht thuis wil ontvangen, de zetel is prima. En als iemand morgen naar Vancouver Island rijdt: ik betaal graag mee voor de benzine.”

Het was de laatste post van Amélie op de sociale media. De vrouw uit Doornik trok sinds november vorig jaar door Canada. Sindsdien had haar familie niets meer van haar vernomen. Ze werd als vermist opgegeven.

VERMOORD
Donderdag kreeg de familie dan het verschrikkelijke nieuws dat ze vermoord werd. De Canadese politie had op vrijdag 24 augustus het lichaam van een jonge blanke vrouw aangetroffen in Boston Bar, een gemeente op zowat 2.000 kilometer van Vancouver. Ze had geen papieren bij zich waardoor de identificatie maar moeizaam verliep. Donderdag werd het duidelijk dat het om Amélie ging.

Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie kon al wel een verdachte aanhouden. Hij werd intussen onder voorwaarden weer vrijgelaten. In de buurt werd ook een bestelwagen opgemerkt. Die wordt gelinkt aan de moord en is in beslag genomen.