Advocaat van vrouw die haar drie kinderen vermoordde heeft nieuws: “Daarom heeft ze het gedaan"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Precies een week geleden bracht Bieke W. haar drie kinderen om het leven. De vrouw blijft nog een maand langer in de cel.

Dat bevestigde haar advocaat Philip Van den Berghe aan Nieuwsblad.be. Een college van deskundigen-psychiaters is aangesteld om de vrouw te onderzoeken.

Al laat Van den Berghe er geen twijfel over bestaan. “Mijn cliënte heeft gezegd dat het haar enorm spijt en dat ze de klok wil terugdraaien. Ze beseft ook ten volle wat er gebeurd is en betwist de feiten niet, al vindt ze het verschrikkelijk wat ze gedaan heeft. Al krijgt ze wel steun van de familie.”

"Ze heeft alleszins pas op het laatste moment gedacht aan zelfmoord. En misschien nog veel later aan het meenemen van haar kinderen in de dood. De redenering daarachter? Dat ze het Nicolas niet kon aandoen dat hij alleen zorg moest dragen voor de kinderen. Dat zou ze althans gezegd hebben tegen de onderzoeksrechter. Haar familie lijkt alleszins in snelheid gepakt. Ze was de laatste veertien dagen in een negatieve spiraal terechtgekomen waarvan we de omvang nog niet weten”, aldus nog meester Van den Berghe."

Tags bieke w.