VTM

Bo Van Spilbeeck wil dat men respect toont voor haar: “Maar alleen om die reden”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Bo Van Spilbeeck (59) werkt aan een boek over haar transitie. Er is nu al heel veel vraag naar het boek en het is nog niet eens door haar geschreven.

Bo zal in haar boek het hele verhaal van haar geslachtsverandering vertellen. “Ik heb dit nodig om dit hoofdstuk voor mijzelf af te sluiten”, zegt ze in Dag Allemaal. “Na mijn coming-out in januari werd ik snel gecontacteerd door verschillende uitgeverijen die geïnteresseerd waren in mijn verhaal”, zegt Bo. 

“Ik was daar toen nog niet klaar voor. De aandacht was zo al overdonderend genoeg. Maar nu ben ik er wel klaar voor. Ik wil dit boek in de eerste plaats voor mezelf schrijven, om mijn verhaal een plaats te kunnen geven in mijn leven en het te kunnen afsluiten. De bedoeling is dat het boek uitkomt wanneer het hele proces rond is, inclusief de geslachtsoperatie die ik nog voor het einde van het jaar zal ondergaan.”

Bo zou ook graag willen dat mensen respect voor haar tonen. “Maar niet omdat ik ooit een man was”, zegt ze. “Ik wil gerespecteerd worden om wat ik kan.”