Burenruzie in Menen loopt dramatisch mis: Man geslagen en gestampt tot hij zijn oog verloor en daar blijft het niet bij

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een man en een vrouw uit Menen zijn vandaag voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Ze raakten betrokken bij een uit de hand gelopen burenruzie.

De avond begon als een verjaardagsfeestje in het appartement van de beklaagden, de 50-jarige D. V. en de 36-jarige D. R. Ze hadden ook een buurman uitgenodigd. Tijdens het feestje vloeide er heel wat alcohol.

SFEER
Het Laatste Nieuws schrijft dat op een gegeven moment de sfeer plots omsloeg. D.R beweert dat de buurman haar een oneervol voorstel had gedaan, waarna bij D.V de stoppen doorsloegen. Hij deelde rake klappen uit aan de man en bleef hem schoppen tot die niets meer zag. De andere beklaagde had ondertussen de deur op slot gedaan, waardoor hij niet weg kon.

ONTSNAPPEN
Uiteindelijk kon de buurman ontsnappen langs het balkon. Hij kon zo een voorbijgangster alarmeren. Die belde de politie, en zag nog net hoe het bloedende slachtoffer daarna weer naar binnen werd gesleurd door D. V. en D. R. Ze riepen naar de voorbijgangster dat ze de man niet moest geloven want dat die gek is.

POLITIE
Terug binnen probeerde de half verblinde buurman zich te verdedigen met een mes dat hij in de keuken vond, maar het bleek slechts om een botermes te gaan. De politie forceerde uiteindelijk de deur van het appartement om een einde te maken aan de situatie. “Ik had de indruk dat de vrouw ervan genoot toen de man mij sloeg en schopte”, vertelde het slachtoffer maandag aan de rechter.

OOG KWIJT
Het slachtoffer verloor zijn oog bij de vechtpartij en daar blijft het niet bij. Door zijn andere oog ziet hij nog nauwelijks iets. De beklaagden riskeren respectievelijk drie en twee jaar. Een uitspraak volgt op 1 oktober.

Tags menen