VTM

Jacques Vermeire scherp voor zijn eigen zoon: “Het is zijn verantwoordelijkheid, als hij niet wil, is dat zijn probleem”

bron: Qmusic
door: PMN
Jacques Vermeire
Afbeelding bron: Photonews
Jacques Vermeire (67) heeft zijn kinderen op zijn eigen manier opgevoed. Zo vertelt hij openlijk over zijn kinderen Julie en Maxime.

"Ik ben zeer bezorgd om mijn kinderen. Mijn zoon Maxime bekijkt zelfs niet als ik een boekje sta. Julie vindt dat dan weer fantastisch”, zegt Jacques aan Qmusic. “Dat is mijn grootste fan. Die bekijkt elke dag een aflevering van FC De Kampioenen. Die geniet daarvan, die is heel fier op haar vader.” 

“Mijn zoon vindt dat ook wel tof, maar die is meer met zijn eigen ding bezig. Ik heb altijd alleen voor mijn kinderen gezorgd. Ik deed alles alleen: badje geven, eten geven. Hoe groter ze worden, hoe plezanter. We hebben een vriendschappelijke band. We maken nooit ruzie. Ze hebben evenveel te zeggen als ik. Ik vind dat belangrijk dat mijn kinderen fier zijn op mij, dat vind ik zelfs belangrijker dan het publiek dat mij tof vindt. Ik heb de leeftijd van een grootvader. Die zijn over het algemeen toleranter.” 

Jacques is ook scherp voor zijn zoon. “Als mijn zoon niet wil blokken, dan blokt hij niet. Dat is dan zijn probleem. Het is al gebeurd dat hij tot vier uur ‘s nachts zit te gamen, maar ik zeg daar niets van. Ook ons Julie mag doen wat ze wil. Ze was nog maar 16 jaar dat ze naar vrienden ging in Zuid-Frankrijk."