Gerecht heeft beslissing genomen over Michel Lelièvre, een kompaan van Dutroux, die wil vrijkomen

bron: Het Laatste Nieuws/RTLInfo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Michel Lelièvre zit een gevangenisstraf uit van 25 jaar. Hij zit in de cel omwille van zijn aandeel in de zaak Dutroux.

Lelièvre wil nu terug vrijkomen. Hij werd in 2004 door het hof van assisen in Aarlen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij had ook een aandeel in de ontvoering van An en Eefje en Sabine en Laetitia. Hij zit sinds 1996 in de gevangenis en zou binnen drie jaar vrijkomen.

Lelièvre vroeg aan om vrijgelaten te worden onder elektronisch toezicht. De strafuitvoeringsrechtbank zou zich morgen over de zaak buigen, maar heeft de behandeling van het dossier uitgesteld omdat Lelièvre geen vaste verblijfplaats meer kan voorleggen, zo heeft Het Laatste Nieuws vernomen van RTLInfo.

Een vaste verblijfplaats is één van de voorwaarden om vrij te mogen komen onder elektronisch toezicht. Zolang Lelièvre dat niet heeft, kan men de zaak ook niet behandelen. Volgens de advocate van Lelièvre, Benjamine Bovy, is hij de woning waar hij na zijn vrijlating zou kunnen verblijven, kwijtgeraakt door een “samenloop van omstandigheden”. Hij zoekt nu naar een nieuwe verblijfplaats.

Lelièvre kon eerder al een paar keer de gevangenis verlaten door penitentiair verlof als voorbereiding op zijn definitieve vrijlating. Dat verliep altijd zeer goed.