VTM

Jacky Lafon praat over de meest schrijnende gebeurtenis in haar leven: “Het gebeurde op mijn elfde"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Jacky Lafon heeft al wel wat tegenslagen in haar leven gekend. De meest schrijnende gebeurtenis in haar leven vond plaats toen ze elf jaar was.

“Ik ben misbruikt geweest op mijn elfde door een vertrouwenspersoon”, zegt Jacky bij Radio 2. “We werden in de zomer geplaatst bij familie, ik weet nog steeds niet waarom. Ik moest altijd bij een nonkel in verlof. Hij was directeur in een slachthuis in Anderlecht. Daar is het eigenlijk gebeurd.”

“Ik heb mij hard verweerd en ik heb ook gezegd: “Nonkel ik wil dat niet” en geroepen. Hij heeft mij niet verkracht, maar wel stoute dingen gedaan met mij. Hij zei dat ik als ik het tegen mijn tante zou zeggen, dat ik zwaar gestraft zou worden. Die is ‘s nachts ook nog eens komen voelen. Ik durfde het tegen niemand iets zeggen.” 

“Ik was daar ziek van en mijn tante heeft mij de dag nadien naar huis moeten brengen. Op latere leeftijd heeft dat ook nog altijd impact gehad. Wie dit meemaakt, zeg het gewoon, het mag geen taboe zijn. Mijn nonkel was 54 jaar als hij gestorven was, maar het was goed dat hij weg is. Ik zag die nog jaren nadien terug in mijn dromen.”