Weerman David Dehenauw: “Onverwachte wending op de weerkaarten en dat gaat ons weer veranderen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Weerman David Dehenauw heeft zijn voorspellingen van de voorbije dagen moeten aanpassen. De reden is een onverwachte wending op de weerkaarten.

"Vandaag krijgen we zonnige perioden met meer wolkenvelden in de loop van de dag. Het wordt 22 graden. Het blijft ook droog en dat komt omdat we onder invloed staan van een hogedrukgebied staan", zegt David bij VTM-Nieuws.

"Maar dat blijft niet zo. Er komt namelijk een depressie onze richting uit en dat was niet voorzien. De voorbije dagen heb ik altijd gezegd dat het zonnig zou blijven, maar dat zal nu dus niet zo zijn."

"Maandag krijgen we veel bewolking. Dinsdag komt er een storing boven ons land te liggen. Dan krijgen we zo’n 20 graden, wat perfect normaal is voor de tijd van het jaar. We gaan dan niet kunnen ontsnappen aan een paar buien, dat zal zo woensdag ook zijn."

"Donderdag herstelt het weer zich en wordt het opnieuw droog. Als de kaarten juist zijn en niet veranderen, dan gaan we vrijdag en de rest van het volgende week de zon vaak te zien krijgen."