Honderden mensen nemen afscheid van 15-jarige Bram Bogaert: Zijn zusje stelt hartverscheurende vraag op begrafenis

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Zaterdagochtend namen honderden en honderden familieleden, vrienden, kennissen en klasgenoten afscheid van de 15-jarige Bram Bogaert.

Bram uit Merelbeke overleed vorige week zondag na een val met zijn Reno, dat is een soort van quad. Na zijn overlijden schonken de ouders van Bram zijn organen weg zodat hun zoon nog vier anderen een nieuw leven kon schenken.

Op de kist lag de knuffelbeer van zus Charlotte, haar dierbaarste bezit. “Wie zal mij nu verdedigen als ik eens ruzie maak”, vroeg ze zich af. Ouders Didier en Annick waren ontroostbaar. “Vanaf de eerste dag was je één brok energie. We gaan je ongelooflijk missen”, citeert Het Laatste Nieuws hen.

START SCHOOLJAAR
Maandag had Bram moeten starten in het Scheppersinstituut in Wetteren. Hij zou er aan zijn vierde jaar mechanica beginnen. “We zullen allen aan je denken. Aan je guitige blik en je fratsen in de klas”, getuigde juf Leen.

Bram overleed na een ongeval met zijn quad. Tijdens een tochtje met vrienden kwam hij ten val. De tiener kreeg zijn quad op zich en verkeerde nog even in een kunstmatige coma. Een dag later bleek hij hersendood te zijn.