Man slaagde erin om zijn vermoorde vrouw uit brandend huis te slepen en is zelf ook gewond: “We kunnen dit niet vatten, we weten het niet meer”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Gerty Vanhoef (61) uit Elen werd het slachtoffer van een roofmoord. De dader vermoordde haar eerst en stak daarna haar huis in brand om sporen te wissen.

De feiten deden zich voor op dinsdag 28 augustus. De man van Gerty was op dat moment in de tuin aan het werken. Hij slaagde er in om zijn vrouw, die op dat moment al gedood was door de dader met verschillende messteken, uit het brandend huis te slepen. Dat vernam Het Nieuwsblad.

Bert (65) werd naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden aan de armen. Na verzorging mocht hij het ziekenhuis verlaten. Hij verbleef sindsdien bij zijn oudste dochter. Het echtpaar heeft drie volwassen kinderen en ook al kleinkinderen.

SPOORLOOS
De dader is nog steeds spoorloos. Het is niet duidelijk of Bert de dader gezien heeft en of hij de politie kan helpen. “We kunnen niet vatten wat ons nu overkomt. We putten kracht uit elkaar en de familie om ons heen. We voelen ons gesteund door de omgeving”, klinkt het bij dochter Elke. “Pa en ma wilden er samen oud worden.”

Nu duidelijk werd dat haar moeder vermoord werd, is de klap nog zwaarder voor haar. “We weten het niet meer. We willen dit met de familie verwerken. We willen er echt niets meer over kwijt.”