Verrassende carrièrewending voor acteur Roel Vanderstukken

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Medialaan
Roel Vanderstukken heeft voor een verrassende carrièrewending gekozen. Hij speelt in Familie de rol van Benny.

In het echte leven stapt Roel in de politiek. Hij zal zich op 14 oktober verkiesbaar stellen in Glabbeek op de lijst van SamenGROEN. "Dit is het juiste moment om de stap te zetten”, verklaart Roel in Het Nieuwsblad. “Glabbeek kent een rijk verenigingsleven, maar er zijn te weinig openbare plekken om elkaar te ontmoeten. Ik geloof in de kracht van een zorgzame samenleving, van dialoog en ontmoeting, en wil me engageren om dat nog meer mogelijk te maken in Glabbeek.”

Roel wil zich ook inzetten voor verkeersveiligheid. “De Glabbekenaar maakt zich terecht veel zorgen over onveilig verkeer. Als je wil gaan naar een gemeente met veilige wegen voor iedereen, dan is SamenGROEN de enige logische keuze. “Groen focust naast de sociale en groene thema’s ook op duurzaam ondernemerschap. De verbreding van de partij en de positieve manier waarop ze aan politiek doet, spreekt me erg aan. Ik wil zo Groen een duw in de rug geven, in de eerste plaats bij SamenGROEN in Glabbeek.”

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is zeer tevreden met de komst van Roel. “Wie verkeersveiligheid, duurzaam ondernemen en dialoog belangrijk vindt, komt automatisch uit bij Groen. Meer en meer mensen zetten de stap naar ons. Als kandidaat op een lijst, als vrijwilliger tijdens de campagne of als kiezer. Elk engagement, groot en klein, zorgt ervoor dat we op 14 oktober een stap dichter zijn bij menselijkere, eerlijke en gezondere steden en gemeenten.”