Gruwelijk: In Wallonië eet een knaagdier de vingers van pasgeboren baby op

bron: Het Laatste Nieuws/La Capitale
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
In een dorpje in Henegouwen is men in de ban van een vreemd voorval. Een knaagdieren heeft daar de vingers van een pasgeboren baby opgegeten.

Het bizarre voorval gebeurde begin deze week in Solre-sur-Sambre (Erquelinnes), op de grens met Frankrijk. De baby lag in een wieg in het huis van zijn meter, de zus van haar moeder. De vrouw lag naast de wieg te slapen, maar zou niet wakker geworden zijn. Haar zoon, die boven naar een koptelefoon luisterde, hoorde de baby huilen en ging een kijkje nemen. 

Hij zag hoe zijn zusje stevig bloedde aan haar hand. Hij wekte zijn moeder en die verwittigde de hulpdiensten. Het Laatste Nieuws kwam intussen te weten dat de dokters in het ziekenhuis vaststelden dat de verwondingen sporen van tanden vertoonden, wellicht afkomstig van een knaagdier. “Een DNA-staal moet duidelijk maken om welk dier het gaat”, klinkt het bij het gerecht. Zowel de zoon, de moeder als de meter beweren dat ze het knaagdier niet gezien hebben.

De pasgeboren baby zal nog een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven. Het meisje is al zeker één vinger bijna volledig kwijt en drie andere vingers zijn ook aangevreten. Of de schade aan haar vingers hersteld kan worden, is nog niet duidelijk. De Waalse krant ‘La Capitale’ schrijft dat de ouders van het kindje kampen met een verslavingsprobleem. Het gezin telt vijf kinderen waarvan drie onder toezicht zouden staan van Kinderbescherming.