VTM

Zita Wauters had het toch liever anders gezien: “Het is nog altijd superirritant”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Zita Wauters is dertien jaar en is nu al een bekend in heel Vlaanderen. De dochter van Koen verzamelde intussen ook al 71.000 volgers op haar Instagram.

Maar dat is niet wat Zita momenteel bezighoudt. Ze draagt blokjes en die houden haar bezig. “Ik heb ze vorig jaar in oktober gekregen. De dag voor mijn verjaardag. Hatelijk, want dat betekende: geen taart voor mij. Nu ben ik ze gewoon. Alleen als ik ze moet laten aanspannen, vind ik het nog superirritant”, zegt ze aan Het Nieuwsblad.

FILM
Zita is binnenkort even te zien in de film ‘Niet Schieten’, de Bende van Nijvel-film van Stijn Coninx, haar filmdebuut. Daarin speelt ze het zusje van David Van de Steen, het jongetje dat in 1985 de schietpartij in de Delhaize van Aalst overleeft, maar daarbij wel zijn ouders en zijn zus verliest.

"MOEILIJK TE BEGRIJPEN"
“Ik vond het allemaal ingewikkeld om te begrijpen”, is Zita eerlijk. “Maar papa, mama en oma hebben het mij uitgelegd. En er was ook steeds een kinderbegeleidster op de set, voor als het ons te moeilijk werd. Want dat doodgeschoten worden … Aan de ene kant is het keicool, zo'n stuntscène draaien, maar aan de andere kant is het wel een waargebeurd verhaal.” 

"TAAK GOED GEDAAN"
“Daarom wilde ik het ook goed doen. David heeft me uiteindelijk het mooiste compliment gegeven: 'Ik zou niet gewild hebben dat er ooit iemand anders mijn zus zou hebben gespeeld.' Toen dacht ik: ik heb mijn taak goed gedaan.”