Advocaat van moeder die haar drie kinderen vermoord heeft, brengt duidelijkheid “Om deze reden heeft ze het gedaan"

bron: VTM-Nieuws/Het Laatste Nieuws
door: PMN
De moeder uit Varsenare die haar drie kinderen vermoord heeft, kampt met een postnatale depressie. Die heeft ze nog niet zo lang.

Ze kwam twee weken geleden in een negatieve spiraal terecht. Bieke W. (30) zette enkele dagen voor het gezinsdrama de nodige stappen om begeleiding te krijgen, staat te lezen bij Het Laatste Nieuws. Ze nam contact op met haar huisarts en zou binnenkort naar een psychiater gaan. De afspraak daarvoor lag zelfs al vast. 

Maar toch besloot ze om haar drie kinderen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (bijna 3 maanden) te vermoorden en niet de afspraak af te wachten. “Ze kreeg drie kinderen op korte tijd en dat is haar wellicht te veel geworden”, zegt haar advocaat Philip Van den Berghe. "Die depressie heeft zich pijlsnel en omiddellijk ontwikkeld. Daardoor kwam ze in een tunnelvisie terecht en heeft ze haar kinderen gedood, zonder aanwijsbare redenen, zonder duidelijke externe oorzaak."

“Sinds een tweetal weken is Bieke plots in een spiraal van negatieve emoties beland. Of er al sprake was van een postnatale depressie, is nooit vastgesteld geworden. Het kon zeker wel zover komen.”

Tags bieke w.