VTM

Karen Damen heeft het niet altijd makkelijk met haar zoontje Sky: “Dan is het kot te klein

bron: Radio 2
door: PMN
Karen Damen heeft sinds haar afscheid bij K3 een veel rustiger leven. En dat is ook enorm naar de zin van haar zoon Sky.

“Hij is erg gehecht aan dingen”, zegt Karen bij Radio 2. “Ik mag Sky zijn haar niet knippen, want dat gaat hij zijn haar missen. Ik mag ook zijn nagels niet knippen want die gaat hij missen. Ik probeer hem wel te zeggen dat dit overdreven is.”

“En als hij zijn goesting niet krijgt, dan is het kot te klein. En slapen, dat doet hij ook heel graag. We zijn onlangs naar zijn overgrootmoeder geweest. Mijn schoonzus ging ons komen halen. Ze stond om 11.15 uur aan de deur en wij sliepen allebei nog. Hoe later Sky gaat slapen, hoe later hij ‘s morgens ook slaapt.”

“Ik ben niet consequent als mama. Als hij blijft zagen, geef ik altijd toe. Dat is echt niet goed. Ik doe vrij gewoon tegen Sky. Hij kan het nog al goed uitleggen. Hij begint tegen iedereen te babbelen, dat is wel leuk.”

“De eerste jaren was ik er niet voor Sky, maar hij begreep het ook niet. Op het laatste zei hij van: ‘Moet jij nu weer weg? Ik kan niet zonder jou’. En dan begon die mij vijftig keer te bellen. In het bed zat hij te huilen. Toen brak mijn hart.”