VTM

James Cooke zorgt voor een enorme verrassing die niemand had verwacht: “Hopelijk beseffen ze wat ze hier doen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
James Cooke is vanaf volgende week weer te zien op de boot van Gert Verhulst. Dan start het nieuwe seizoen van ‘Gert Late Night’.

Maar James zorgt vandaag ook voor een enorme verrassing. Hij gaat Jonas Van Geel vervangen in de musical ‘40-’45 van Studio 100. Dat had echt niemand verwacht, ook James zelf niet. “Hopelijk beseffen ze hier wat ze doen. Ik ben een jojo op het vlak van gewicht en zes weken op de boot voor Gert Late Night zullen er ook geen goed aan doen. ­Afwachten dus of ik binnen vier maanden nog in die kostuums pas”, lacht hij in Het Nieuwsblad.

TE DRUK
Vanaf 2 januari zal hij naast Jelle Cleymans de hoofdrol spelen in de musical. Door de succesvolle ticketverkoop is het vijf weken voor de première immers duidelijk dat Jonas Van Geel de reeks niet meer volledig kan spelen, aangezien hij weer meer werk heeft voor televisie.

"NIET ALLEEN OMDAT IK BV BEN"
En James Cooke werd zijn verrassende vervanger. Een publiciteitsstunt? “Ze kozen me niet alleen omdat ik nu een BV ben. Ik volgde een musicalopleiding en was onder meer al te zien in ­Daens en 14-18, waarin ik zelfs een tijdje de rol van Bert Verbeke overnam”, legt James uit.

"VREEMD GEVOEL"
Zijn acteerprestaties zullen met argusogen gevolgd worden. "Dat voelt nog altijd vreemd, want ik zie ­mezelf niet als publiekstrekker. Dat heeft 40-45 ook niet nodig, het is immers al een succes. Het zou wel mooi zijn als ik ook mensen kan overtuigen om te komen kijken die me alleen kennen van televisieprogramma's. Want dit verhaal gaat door merg en been.”