VRT-journaliste haalt keihard uit naar Marc Dutroux: “Onzin van een psychopaat van de ergste en gevaarlijkste soort”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Marc Dutroux schreef een brief naar zijn slachtoffers. Hij nodigde hen zelfs uit om hun vragen te stellen. Hij zou ze wel beantwoorden, maar niemand lijkt geneigd om dit te doen.

“Bruno Dayez, die hij in naam van Dutroux heeft geschreven. Marc Dutroux heeft al heel wat advocaten versleten, na zijn arrestatie, tijdens het onderzoek, de procedure voor de verwijzing naar het hof van assisen en het proces zelf”, merkt VRT-journaliste Caroline Van den Berghe op bij VRTNWS. “En nu heeft hij in advocaat Bruno Dayez blijkbaar iemand gevonden die hem probeert vrij te krijgen. Pardon? Jawel, want, zo staat er in de brief: “Hij heeft toch al een zeer groot deel van zijn straf ondergaan en dat in strikt isolement”.     

“Bijna kregen we medelijden met de man, hij speelt misschien met het idee dat tijd alle wonden heelt, maar laten we niet vergeten wat hij heeft gedaan en waar hij ook voor veroordeeld werd in 2004: ontvoeringen, gijzelingen, verkrachtingen en moorden. Julie, Mélissa, An en Eefje stierven in het gruwelhuis van Marc Dutroux. Sabine en Laetitia werden bevrijd uit z’n kelder.”

Van den Berghe gelooft niet dat Dutroux spijt heeft. “Spijt? Wat een onzin toch. Voor de goede verstaander komt het er samengevat eigenlijk hier op neer: Dutroux ontkent nog altijd, hij heeft vooral spijt dat hij al zolang vastzit en zoekt alleen toenadering tot de slachtoffers omdat hij denkt dat hij daardoor kan vrijkomen. Dutroux is een psychopaat van de ergste en gevaarlijkste soort. Een recidivist ook, manipulator en meesterleugenaar die nooit meer mag vrijkomen. Dat zeggen de experts die hem onderzocht hebben.”

“Zijn verdediging zegt wel dat ze het beste voor heeft met de slachtoffers en hen niet wil kwetsen, maar ze bereikt net het omgekeerde. Want de oude wonden worden weer opengereten. Terecht vraagt Paul Marchal, de vader van An, zich af wanneer dit circus van Dutroux eindelijk zal stoppen.”