VTM

Herman Brusselmans nog steeds herstellende van zijn zware operatie: “Er is één ding dat ik nu zeker moet doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Herman Brusselmans (61) is nog steeds herstellende van een darmoperatie. De schrijver moest na de ingreep enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

Bij Herman werd er een gezwel in zijn darmen ontdekt. Een operatie was niet meer af te wenden. “Ja, dat was geen kattenpis, hoor. Ik moest enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Vooral de verdoving was heel zwaar. Ik ben er nog altijd moe van", laat Herman weten in Het Laatste Nieuws.

“Al had het ook slecht kunnen aflopen. Het gezwel bleek gelukkig goedaardig. Stel dat het kwaadaardig was geweest, dan had het slecht kunnen aflopen. Maar dat is dus niet zo. Ach, ik functioneer intussen weer en ben aan de beterhand. Er is maar één ding dat ik nu moet doen en dat is rusten.”

“Ik weet zo ook wel dat het leven vergankelijk is. Ik ben 61, dan kan er al eens iets beginnen mankeren. Mijn moeder is gestorven toen ze even oud was als ik nu. Ik probeer daar niet te veel bij stil te staan. Je kan altijd iets tegenkomen.”

“Ik leef nu ook gezond. Ik eet verantwoord, drink geen alcohol en gebruik geen drugs. Oké, ik rook. Maar ook al veel minder dan vroeger. Momenteel zit ik aan zo’n 10 à 15 sigaretten per dag, terwijl dat er vroeger meer dan 40 waren. Mijn vriendin wil dat ik stop en ik denk dat op een dag wel te doen. Ik heb nu al zo’n elektronische sigaret en dat helpt wel.”