Moslima zegt aangevallen te zijn geweest in Schaarbeek: “Hij viel haar aan, beledigde haar en deed zelfs iets met haar hoofddoek, de racist!”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Er was een opmerkelijk incident aan de parking van warenhuisketen Action. Het incident deed zich voor in Schaarbeek.

De vriendin van het slachtoffer stapte met haar verhaal naar de Waalse pers. “Mijn vriendin is aangevallen op de parking van de Action,” zegt ze. “Haar aanvaller heeft haar beledigd en de hoofddoek van haar hoofd getrokken. Hij was een racist.”

Het slachtoffer diende een klacht in bij de politie. “We kunnen op dit moment nog niet zeggen of het om een islamofoob incident gaat”, verduidelijkt Louise Weber van de politiezone Brussel Noord bevestigt aan Nieuwsblad.be. 

NIET ZEKER DAT HET RACISME IS
“De betrokkenen moeten nog grondig verhoord worden. Het voorval wordt op dit moment behandeld als vrijwillige slagen en verwondingen, in de context van een ruzie op een parking,” zegt de woordvoerster van de politie.

Volgens getuigen draaide alles rond een parkeerplaats die door de vrouw werd ingenomen. Haar man was al een tijdje aan het wachten aan de parkeerplaats en vond dat dit kon. Daarop volgde een handgemeen. Gelukkig raakte er niemand gewond.