Leroy (15) reageert voor het eerst na racistische aanval: "Ik was bang om te sterven"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Twee dagen nadat hij werd aangevallen op het perron van Aarschot heeft Leroy Abraham (15) gereageerd in Het Laatste Nieuws. Eerst werd hij beledigd door Jonas V. (35) en twee vrouwen, daarna duwden ze de jongen op de sporen.

"Ik heb een raar gevoel dat ik moeilijk kan uitleggen”, vertelt Leroy. ”Met m’n oudste zus Julie, haar zoontje van bijna 2 jaar en een kleiner broertje van 9 stond ik te wachten op de trein naar Brussel”, vertelt hij. “Ik had net naar een vriendin gezwaaid wat verder, toen die man plots bij me stond. Hij gaf een duw en vroeg hoe laat de trein zou aankomen.”

Leroy vroeg om gerust te laten te worden. “Hij duwde nog eens en stelde dezelfde vraag. Daarna kwamen twee vrouwen er zich ook mee moeien.” Julie, de 33-jarige zus van Leroy, begon alles te filmen. "Op een bepaald ogenblik heb ik hen duidelijk gezegd dat ik kwaad werd”, zegt Leroy eerlijk. “Daarna heb ik ook enkele scheldwoorden gebruikt en daarna heb ik geroepen: ‘Uw bek stinkt.’ Dat was niet eens gelogen met al die alcohol in hun lijf.”

KICKBOKSEN
Na dat zinnetje werd Leroy vastgegrepen en op het perron geduwd. "Toen ik viel, stond m’n hart even stil, want ik wist niet wanneer de trein zou aankomen. Ik was echt bang om te sterven.” Leroy probeerde zo snel mogelijk weer op het perron te komen, maar Jonas V. duwde de tiener er weer op. “Toen heb ik hem in een reactie meegesleurd. Ik had me voorgenomen om fysiek niet te reageren en ik weet dat ik de technieken die ik in 3 jaar kickboksen geleerd heb, eigenlijk niet op straat mag gebruiken. Maar die tweede keer werd het me te veel. Dus heb ik een trap verkocht en enkele slagen uitgedeeld.” 

Nadien kwam de politie. Jonas V. had zich aanvankelijk nog verstopt op het toilet. “Ik heb de politie eerlijk gezegd wat er gebeurd is, maar ik ben ook blij dat Julie alles gefilmd heeft. Of ze kwaad waren dat ik zelf die man geslagen heb? Helemaal niet. De politie zei dat ik me zo mocht verdedigen.” 

Tags