VTM

Zorgen om graatmagere dochter van Cindy Crawford, die ook topmodel is: "Ze speelt met haar leven en is onlangs flauwgevallen"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Kaia Gerber is nog maar 16 jaar en nu het meest gevraagde model ter wereld. De dochter van Cindy Crawford werd gelanceerd door Vogue.

Kaia’s eerste fotoshoot oogstte enorm veel bijval en vrijwel alle grote modehuizen wilden het meisje voor zich winnen. En met succes. Ze is op dit moment het meest gevraagde en best betaalde model ter wereld.

Maar Kaia levert Vogue ook veel kritiek op.‘Pure uitbuiting’, klonk het de voorbije maanden in de modepers. ‘Dat kind wordt leeggeperst als een citroen. Ze moet constant werken en heeft geen tijd meer voor zichzelf. Eigenlijk is dit een vorm van kindermishandeling."En bovendien ziet Kaia er de laatste tijd bijzonder mager uit. ‘En daar zijn ze zelfs Vogue enorm van geschrokken. Het is voor iedereen duidelijk dat ze niet normaal eet. Dat Kaia nu al zo extreem dieet om skinny te zijn is erg gevaarlijk. Meisjes van haar leeftijd moeten net voldoende eten om genoeg energie te hebben”, luidt het nog in de modepers.

En het gaat niet goed met Kaia. Tijdens de recente modeweek viel ze zelfs flauw. “Ze had niks van kracht meer’, wordt gefluisterd. “Het is dat incident dat Vogue de ogen opende en deed beslissen voorlopig niet meer haar meer samen te werken. Een wijze beslissing, trouwens. Eigenlijk beschermen ze meisjes als Kaia tegen zichzelf en da’s maar goed ook.”