VTM

Maartje Van Neygen verrast vriend en vijand: “Ik heb een pleegzoon”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Ze is nog maar 22 jaar en tegenwoordig zorgt Maartje Van Neygen voor haar eigen pleegzoon. Hij is 13 jaar en heet Bryan.

“Ja, het is wel een opmerkelijke zomer voor mij geworden”, lacht Maartje in Het Laatste Nieuws. “Bryan kwam al een half jaar logeren tijdens de weekends, maar nu is hij tijdens de vakantie bijna voltijds bij mij komen wonen. We proberen zo veel mogelijk toffe dingen te doen.”

LEERLING
“Bryan was een van mijn leerlingen. Tijdens een vergadering van de klassenraad begin vorig schooljaar, waarin de leerlingen werden besproken, hoorde ik dat Bryan al twee jaar op de lijst van de pleegzorg stond en dat er dus voor hem een pleeggezin werd gezocht.”

"ALLES IS RUSTIG OPGEBOUWD"
“Ik dacht: ik heb een kamer vrij in mijn huisje en méér dan voldoende ruimte in mijn hart, dus waarom zou ik het niet proberen? Ik volgde het afgelopen jaar een aantal cursussen van pleegzorg en in maart is Bryan dan aan mij toegewezen. Alles is rustig opgebouwd. Hij heeft er nu een grote familie bij gekregen: naast zijn mama en oma en opa heeft hij nu ook mij en mijn ouders die hem in korte tijd heel graag zijn gaan zien.”

INTERNAAT
Maar Bryan vertrekt terug naar het internaat volgende week. “Ja, dat wordt een wereld van verschil na die zomer samen. Want het klikt echt fantastisch tussen ons. Bryan komt wel nog een dag in de week langs en elk weekend komt hij logeren. En gelukkig is er nog mijn muziek. Dat is echt een uitlaatklep, daar kan ik mij volop mee bezighouden als ik Bryan mis”, besluit Maartje.