VTM

Goeie vriend van Frank Dingenen maakt zich grote zorgen: “Hij zegt zelfmoord te willen plegen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Herman Van Dijck, een oud-medewerker en goeie vriend van Frank Dingenen (68), maakt zich grote zorgen om hem. Hij deed dan ook een onrustwekkende ontdekking.

Herman ontdekte op YouTube een filmpje van Frank. In dat filmpje zegt hij zelfmoord te willen plegen. “Ik zocht op YouTube naar een filmpje van Frank en mijn dochters Saskia en Els”, legt Herman uit bij Dag Allemaal. “Zij maakten ooit muziek als Frank Dingenen en de Welriekende Dreefjes, zie je. Zo botste ik op die macabere afscheidsboodschap. Plus: Frank nam z’n telefoon niet op. Begrijp je mijn ongerustheid? Ik had het al eens meegemaakt, hé. Twee jaar geleden stapte m’n dochter Els uit het leven... Ondertussen heb ik Frank gelukkig aan de lijn gehad. Een enorme opluchting! Maar ik heb wel veel mensen ongerust gemaakt. Daar zou ik mij graag voor excuseren.” 

Al valt de angst van Herman wel te begrijpen. “Ik ga eruit stappen. Ik zie het echt, echt niet meer zitten. In drie jaar tijd m’n vrouw weg, werk... pft... (...) Nu weet ik het zeker: ik doe dat. (...) Ik ben al in ’t zwart, dus jullie mogen gerust in ’t wit feesten. Want ik heb een goed leven gehad, oké? Bye”, zei Frank in die videoboodschap.

"WIE HEEFT MIJ DAT GELAPT?"
Een reactie van Frank zelf maakt veel duidelijk. “Iemand heeft dit filmpje online gegooid. Zonder de minste context. En dat vind ik onwaarschijnlijk. Laat het duidelijk zijn: ik wil léven, niet sterven!”

“Ik ben ingeschreven bij verschillende castingbureaus. Zij maken korte clips waarin acteurs laten zien wat ze kunnen. Voor één van die filmpjes moest ik een man spelen die een einde aan z’n leven wil maken. Voilà. Geen idee wie mij deze misselijkmakende streek heeft gelapt. ’t Is heel vreemd allemaal.”

Wie kampt met duistere gedachten, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.