Vader van vermoordde Melissa is razend na 'verzoeningsbrief' van Marc Dutroux: "Hier is meer aan de hand"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gino Russo, de vader van de vermoorde Melissa, is razend na de 'verzoeningsbrief' van Marc Dutroux. Hij ziet trouwens meer achter deze brief.

Bruno Dayez maakte vorige week bekend dat de slachtoffers van Dutroux een 'verzoeningsbrief' in hun brief mogen verwachten. Hij probeert zijn cliënt ook zo snel mogelijk vrij te krijgen. "Het is onmenselijk om iemand 25 jaar lang te wegrotten in een cel", zei hij.

Volgens Gino Russo, de vader van de vermoorde Melissa, komt die brief er niet toevallig. Hij beweert dat er een link is met de doodgeschoten Benjamin Hermann die op 29 maart in Luik twee agentes en een voorbijganger vermoordde. "Hermann was toen met penitentiair verlof. Daarna kwamen 3.000 mensen samen voor een Witte Mars in Luk, op 3 juni. Ik was erbij. Die brief (van Dutroux nvdr.) zou gegarandeerd verkeerd zijn overgekomen, gezien de omstandigheden", zegt Russo aan Het Nieuwsblad.

"Zouden we een klacht moeten neerleggen (tegen Dayez nvdr.)?”, vraagt Russo zich af. “Maar welke advocaat gaat het opnemen tegen zijn confrater?" Daarom heeft Russo een klachtenbrief te schrijven aan het hoofd van de Brusselse afdeling van de Orde van Advocaten.