Prinses Elisabeth wordt vandaag al verwacht op haar nieuwe school in Wales en er staat haar al meteen iets te wachten

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth begint nu al aan het nieuwe schooljaar. Ze wordt vandaag in Wales verwacht.

Prinses Elisabeth was de voorbije tien dagen nog met haar familie op vakantie in Armenië. Veel tijd om op adem te komen heeft ze niet want vandaag wordt ze verwacht op haar nieuwe school in Wales, waar ze de komende tijd zal studeren.

ACTIVITEITEN
Het schooljaar in het United World College ­Atlantic in het zuiden van Wales start met allerlei activiteiten om elkaar wat beter te leren kennen. Volgens Erik de Beukelaar in de Waalse pers, voormalig woordvoerder van de Belgische bisschoppen en oud-leerling van het college, wordt er een hele week gekampeerd in tenten, vernam Het Nieuwsblad.

VLUCHTELINGEN EN MILJONAIRS
Het paleis kon dat nieuws niet bevestigen. Wel staat vast dat prinses Elisabeth zal deelnemen aan alle activiteiten. Het Atlantic College is een exclusief internaat waar vluchtelingen, ­koninklijke telgen en miljonairs naast elkaar op de schoolbanken zitten.

25.000 EURO
Prinses Elisabeth heeft loodzware proeven moeten afleggen om naar die school te mogen gaan. De school is gestoeld op idealen als duurzaamheid en verbondenheid tussen culturen. Wie geen beurs heeft, ­betaalt wel 25.000 euro inschrijvingsgeld.

VAKANTIE
Elisabeth zal er de komende twee jaar studeren. De leerlingen hebben er ook veel vakantie. De kerstvakantie duurt er bijvoorbeeld een maand. Tijdens die periode zal de kroonprinses terug naar huis vliegen.